Това коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Не съм

...
Това коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Не съм
Коментари Харесай

Машините за вота не били просто принтери, защото имали кодове, см...

Това разяснява пред публицисти водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

" Не съм чел отчетът на ДАНС, не съм участвал ", уточни обаче още водачът на ГЕРБ.

 

Повод за думите му е разразилият се през последните дни скандал с машинното гласоподаване, което бе анулирано поради отчет на ДАНС и подозрения в изборни операции. В него се твърди, че " съгласно получената информация Стойнов е качил информацията от телефона си на флаш памет, с което е нарушил разпоредбите и е копирал програмен продукт, чиито авторски права се имат от комерсиално сдружение. Стойнов е споделил с присъстващите в залата, че е направил дейностите по видеозаписване от изходния код, за " да си го гледа и да си поиграе с него ".

 

Изборен специалист разяснява по-рано през днешния ден, че отчетът на ДАНС е написан необразовано и няма съображение машинното гласоподаване да бъде анулирано.

Причините ГЕРБ и Движение за права и свободи да вдигнат пушилката не са известни. Именно те взеха решение за промени в Изборния кодекс, с което машините се трансфораха по-скоро в принтери - отпечатваха гласовете по пригледно и нямат връзка с отчитането на гласуването, защото разписките се броят на ръка. Машинното гласоподаване обаче потвърдено понижи броя на недействителните бюлетини.

 

" Мисля, че това, което стана в последните дни никак не е добре. На нас ни беше най-приятно да побеждаваме с машини, само че се получиха укорими неща. Имате ключова дума за телефона си, телефона си. Как ще се почувствате, в случай че заварите някого да ви копира паролата? А в случай че това е ваш съперник в службата, който желае да ви седне на мястото? Ей това направиха в последните дни ", разяснява още Борисов.

По думите му това разсънва подозрение у хората. Борисов бе безапелационен, че решението на ЦИК да анулира машинното гласоподаване е било вярно.
“Видяхте какъв брой бързо става с хартиена бюлетина ”, добави още Борисов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР